Sunday, July 3, 2016

Sisemine äratuskell /Internal alarm clock

Mina ja "tore" sisemine äratuskell. 

Täna oli äratus pandud 4:55, 5:15 tahtsin jooksma hakata. Täna oli 25 km ja ma pidin hiljemalt 8:30 staadionil tööl olema. Aga mida teeb minu retikulaarformatsioon (üks mõiste, mis ülikoolist on ülihästi meelde jäänud. Aju osa, mis reguleerib magamist ja ärkvelolekut) selle asemel, et rahulikult 4:55ni magada? Pumpumpummm ütleb, et 4:03 on paras aeg üles tõusta. 

Õues müristab, vaatan äikesekaarti, sest äike on ainuke asi, millega ma ei jookse. Pikne on lähedal aga samas piisavalt kaugel. Ütlen retikulaarformatsioonile, et magaks ikka natuke veel. Tema on pähe võtnud, et päev on alanud. Vaatan ca 4:15, 4:30 ja 4:45 uuesti äikesekaarti. On selge, et äike möödus ja on uude suunda edasi liikunud. Aju terve aeg toimetab erinevaid mõtteid, sest enne viite hommikul on ju ideaalne aeg lahendada mis iganes probleeme mu aju suudab välja mõelda. Ja selline retiklaarformatsioon mul ongi. Kui on äratuskell pandud, siis tema otsustab, et ikka sellest (tunduvalt) varem on õige aeg ärgata. Mitte siis, kui kell reaalselt heliseb :)

Lõpuks loobun, söön banaani ära ja panen riidesse. 5:12 astun uksest välja. Nii suure hooga, et unustan veepudeli. Geeli ilma veeta juua ei kannata, liiga magus kuigi peaks olema sidrunimaitseline. Tahtsin kindlasti geeli, mis vedeliku joomist ei eelda aga ka see sidrunimaitse on selle magusa sisse liialt mattunud. Ots ringi ja veepudelit tooma. 5:15 asun uuesti rajale. 25km puhast naudingut *khm natuke pinutamist ikka ka khm* Tempo on hea ja ilm super, mis siis et higi tilgub juba enne teise km lõppu. 
Me and my "charming" internal alarm clock.

I set the alarm for 4:55 a.m. today and wanted to start running at 5:15 a.m. Today I had 25 km and I had to be at work by 8:30 a.m. the latest. But what does my formatio reticularis do (one word I remember extremely well from Uni) instead of letting me sleep until 4:55? Tatatataaa tells me that 4:03 is just the right time to wake up.

There is thunder outside. I search the lightning map, because lightning is one thing during which I will not run. Lightning is close but far enough. I tell my formatio reticularis to sleep a bit more. It has decided that the day has begun. I look at the lightning map at around 4:15, 4:30 and 4:45. It is obvious that lightning has passed. My brain is constantly working, because it is the ideal time to solve what ever issues I have before 5:00 a.m. in the bloody morning. And that is the kind of
formatio reticularis I have. If I have an alarm clock set, it decides to wake me up (considerable time) before that. Not when the alarm is actually ringing :)

Finally I give up, eat my banana and get dressed. At 5:12 I step out of my from door. In such a high dash I forget my water bottle. I cannot drink energy gel without water. It is way too sweet even though it is supposed to be lemon flavoured. I wanted a gel that is drinkable and would not need extra water but the lemon flavour is snowed under sweetness. So I turn around and get my water bottle. At 5:15 I set out again. 25 km of pure enjoyment *khm a bit of effort as well khm* The pace is good and the weather is lovely even though I am sweatting before first two kilometres are up.

No comments:

Post a Comment