Sunday, February 21, 2016

Liikumist ja sportimist armastav Järvamaa 2016

Sellesse aastasse võtsin plaani kohaliku liikumissarja, Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa. Olen kahel eelneval aastal osalenud sarja kolmandal etapil, Paide E-Piima spordihallis toimuval aeroobikapäeval (mis küll sel korral kattub EMiga) ja nüüd tekkis mõte võimaluse piires sari kaasa teha.

Esimene etapp oli 30.01 Järva-Madisel kus toimus 36. Tammsaare rahvamatk. Matka pikkus oli ca 6km ja ilusa ilma korral oleks see toimunud Kodru raba Vargamäel kuid eelnenud vihmauputuse tõttu kulges teekond mööda sõiduteed. Ilm oli piisavalt soe, tee enamjaolt lumevaba. Vargamäele jõudes pakuti suppi ja leiba ning toimus loosimine (kummalgi sõbrannaga ei õnnestunud edukat piletit tõmmata). Kuna enesetunne oli hea ja ilm jätkuvalt kaunis, siis loobusime bussisõidust tagasi Järva-Madisele ning kulgesime omas tempos.

Täna, 21.02,  toimus sarja teine etapp, Kaitseliidu poolt korraldatud rahvamatk admiral Johan Pitka mälestuseks Jalgsemalt, admirali mälestuskivi juurest,  Peetrisse. Kogunemine oli Peetri kiriku juures, kust Kaitseliidu sõidukid toimetasid meid Jalgsemale, admiral Pitka mälestusmärgi juurde. Pärast kõnesid ja lillede asetamist mälestusmärgile sai matk Peetrisse alguse. Ilm oli parajalt soe, -1. Teepuhastus oli teinud suurepärast tööd, mis tähendas mõnusalt libedat maanteed :) Tuisk tervitas ja jalad tahtsid oma teed minna aga päev oli tore. Poolel teel pakuti sooja teed (miks tee sisse suhkrut pannakse? Või kui seda tingimata vaja lisada on, siis miks teha tee ülimagusaks?) ja lihapirukat. Lõpp-punktis, Peetri Koolis, ootas supp, leib ja morss või vesi. Saime kätte loosiauhinnad (seekord iga loos võitis. Mulle tuli "Kodutütar läbi aja" by Valve-Regina Liivar. Matka pikkus tuli kokku 19.5km. 

No comments:

Post a Comment