Friday, June 24, 2016

Narva Energiajooksu poolmaraton / Narva half marathon

Narvas olen jooksmas käinud kolmel aastal, siiani 7km. Ka sellel aastal olin registreeritud samale distantsile. Aga kuna detsembris kui linnajooksudele registreerisin otsustasin septembris oma teise maratoni kasuks, siis tekkis kaks nädalat enne Narva sõitu mõte, et miks mitte seal poolmaraton läbi joosta. Minu esimene ametlik (olen korra Aleksandri poolmaratoni jooksnud aga siis oli distants pigem ligikaudne ja aeg 1.55). No tegelikult oli plaani järgi pühapäeval nagunii 24 ette nähtud. Eriti lahe oleks olnud 3 tundi sõita, 7km, 3 tagasi ja järgmine päev pikk jooks. Mõeldud, registreerisin ümber ja jooksma.

Üks kord enne võistlusi, kui otsustasin hommikul putru süüa. Enne jooksu sõidul veel banaan (alates 8.ndast märtsist pole enam sokolaadi söönud ;) ) Parkisin Fama kaubanduskeskuse juurde nagu eelmisel aastal. Võistluskeskus oli eelmisest kohast jõele lähemale viidud.

Eelmisel päeval oli laupäevaks laussadu lubatud. Ilmateadet ma tegelikult väga ei usu enne kui ilm käes aga arvasin just, et mis mõttes päev otsa sajab? Ja sadaski. Terve sõidu vaheldusmis padukas, tibukas, padukas. Narvas ei olnud sadu õnneks väga tugev aga 10 kraadi ja pidev vihm ei ole just minu lemmik jooksutingimused (parem ikka kui päike ja kuumus).

Plaan oli joosta 5min/km. Rada kulges alguses linnas, siis maanteel linnast eemale ning tagasi linna. Proovisin alustada aeglasemalt kui tavaliselt, esimene km tuli 4.25, lasin tempot natuke alla ja mõtlesin niikaua kui jõuan sarnase tempoga joosta aga eriti suurt kukkumist ei tulnudki ning edasi jäi keskmiseks 4.38. Kuskil 18nda km keskel tundsin, et reied on külmast ja märjast natuke kanged. Aeg 1.37,09. Kokku 283s ja naistest 34s :)



Pärast jooksu esines Uku Suviste. Kinkisin talle temast tehtud joonistuse.
I have run in Narva three times, this far 7km. This time I had also registered for 7km. But as I decided to run my second marathon in September, two weeks before Narva I thought why not run a half marathon before that. My first official half marathon (I have run Aleksandri half marathon in  1.55,  but that was not an actual competition). And I was supposed to run 24 the day after anyway. So it would have been fun to drive 3hrs, run 7km, drive 3 hrs back and run a long distance the next day.

Once before a competition I ate porridge for breakfast. And a banana (I have not eaten chocolate since 8th March ;) ). I left my car to Fama shopping centre`s parking lot like last time. The competition centre had moved a bit though not difficult to find.

Forecast had predicted constant rain for Saturday. I actually don`t believe in weather forecasts before the actual weather has arrived so I wondered about that. But it was a downpour the enitre day. Light and heavy shouwers while driving and fortunately a lighter rain while running. But 10 degrees and rain are not my preffered conditions for running (still better than heat and sun).

I planned to run 5min/km. The track ran through the city and on the road away and towards Narva. I tried to take it slower than I usually start, first km in 4.25. So I slowed down a little and thought to run with similar pace as long as I could. But the pace did not drop that much and the average was 4.38. At about 18th km I felt my thighs were a bit stiff from the cold and rain. My time 1.37,09. Altogether 283rd and 34th woman :)

After that Uku Suviste performed and I had drawn him a picture.

1 comment: